Kirsten Tinneveld Madsen

Als we in de zorg vitaliteit, welbevinden en kwaliteit van leven voorrang geven, ervaren ouderen een toegenomen gezondheid en welzijn. De verbetering van het functioneren in het dagelijks leven leidt tot een verminderde zorgvraag en daardoor kostenbesparing.

Geïnspireerd door de goede resultaten van deze gezondheidsbenadering in Denemarken, besloot ik te achterhalen wat ze doen, wie erbij betrokken zijn en of deze aanpak geschikt is voor de thuiszorg in Nederland. Ook in Engeland, Zweden, Australië en Nieuw Zeeland bleek alledaagse rehabilitatie (reablement) succesvol te zijn.

Tijdens een exploratief kwalitatief onderzoek hebben we de acht basisprincipes en de succesfactoren van alledaagse rehabilitatie voorgelegd aan focusgroepen bestaande uit 65-plussers, zorgprofessionals in de eerste lijn en beleidsmakers. Tijdens het congres zal ik waardevolle inzichten uit dit onderzoek met u delen.

Kirsten Tinneveld Madsen heeft haar werkervaring opgedaan in de praktijk van de gezondheidszorg, later als leidinggevende en projectmanager in intramurale zorginstellingen en thuiszorgorganisaties. In 2008 startte zij als zelfstandig zorgdeskundige. Kirsten Tinneveld Madsen is geboren in Denemarken, maar heeft in meerdere landen gewoond en gewerkt. Hierdoor is zij bekend met de gezondheidszorg in andere EU-landen en maakt deel uit internationale Public Health (kennis)netwerken.

Bekijk de presentatie van Kirsten Tinneveld Madsen

Kirsten Tinneveld Madsen

Drs. Master of Public Health, Onderzoek ‘Reablement in Nederland’, Initiatiefnemer.