Word meester over eigen gezondheid

We worden steeds ouder, maar dat gebeurt niet zonder belemmeringen. Mensen van 60 hebben gemiddeld één chronische ziekte. Dit betekent echter niet dat er dan geen sprake meer is van plezier in het leven. Het hebben van een (chronische) ziekte en levensvreugde staan los van elkaar.

Als iemand uitvalt en daarom (tijdelijk) hulp nodig heeft, is het zaak om diegene zo snel mogelijk op de been te helpen of ervoor te zorgen dat iemand zo zelfstandig mogelijk kan leven. Dat wordt reablement genoemd, ofwel ‘iemand helpen om voor zichzelf te zorgen’. Dat gebeurt in een tijdsgebonden en doelgericht traject, waarbij energie, levensvreugde en het dagelijks leven centraal staan. Daarin schuilt het geheim van reablement.

De perceptie van een zelfstandig en waardevol leven verschilt van mens tot mens. Deze verschillen zijn het uitgangspunt voor de professional die iemand helpt om zijn of haar persoonlijke doelen te bereiken.

De code gekraakt
Wij hebben de code gekraakt hoe burgers centraal te stellen, waarbij de dingen op hun eigen voorwaarden gebeuren. Met toenemend levensplezier, minder zorgbehoefte en minder kosten als gevolg. Ook de werktevredenheid bij professionals neemt toe, want het werk is interessanter en professionals zien direct de positieve effecten.

Spreekt dit u aan? Neem dan gerust contact met ons op.